logo

Botenkraan

Jaarlijks takelen wij circa 500 keer

Eind juli 2014 is de nieuwe botenkraan geïnstalleerd bij de werf. Hiermee takelen wij boten met een gewicht tot 20 ton en een lengte tot circa 15 meter uit het water of laten wij uw jacht weer te water.

Vanaf deze radiografisch bestuurbare kraan vervoeren wij de schepen naar de naastgelegen hal, door middel van een Roodberg botenkar. Hiermee garanderen wij een zeer stabiel en rustig traject van in het water naar de stalling. Ook maakt deze combinatie een grote variëteit aan schepen takelbaar, van platbodems of motorschepen tot zeiljachten met een diepgang tot 2,4 meter.

logo

Trailerbare boten

Boten vanaf uw eigen trailer te water

Voor het te water laten vanaf een eigen trailer, of een boot uit het water takenen en op een trailer plaatsen, hanteren wij een speciaal tarief.

Door hier gebruik van te maken, kunt u zorgeloos de boot thuis stallen of een week in Friesland varen met uw eigen trailerbare boot. In het vaarseizoen is het ook mogelijk de auto en de trailer voor een bepaalde periode in de hal te parkeren. Na uw verblijf in Sneek en omgeving takelen wij uw boot weer uit het water en plaatsen deze direct op de trailer. Ten opzichte van het gebruik van een trailerhelling kiest u hiermee voor een veiligere manier van hellingen en kunt u, zonder zorgen over de trailer en de auto, genieten van uw vaartocht in Friesland. Neem gerust contact op voor het aanvragen van een vrijblijvende prijsopgave.

€25 - €40 - €65

logo

Mastenkraan

Onze kraan beschikt over een mastentakel die 1000 kg tot 13 meter boven het water weet te takelen. De variabele takelsnelheid zorgt ervoor, dat wij masten tot 16 meter met uiterste precisie kunnen zetten en strijken.

Als de boten de winterstallinghal in gaan, leggen we de masten meestal op de boot. Op verzoek kan de mast in de winterperiode ook in de mastenberging worden opgeborgen. Wanneer het seizoen weer begint zetten wij de mast weer op het schip terug (met de verstaging handvast). Het is ook mogelijk om de boot helemaal voor u op of af te tuigen, de zeilen er af te halen, lazy jacks te verwijderen, enz. De mastenkraan wordt in de zomer veel gebruikt om een loszittend windvaantje of doorgeschoten lijn weer op de juiste manier te monteren. Hiervoor hebben wij een stoeltje, waarmee wij gemakkelijk met de mastenkraan omhoog kunnen om een kleine reparatie uit te voeren.

€88,25 - €130 - €200

logo

Boot op de plaat

'een uur' op de kade.

De boot uit het water takelen voor inspectie, om schoon te maken of voor een aankoopkeuring.

Soms is het nodig de boot uit het water te takelen voor een korte inspectie of het repareren van een defect. Hierbij tillen wij de boot uit het water en draaien deze boven de kant. De boot kan dan gedurende een spreekwoordelijk uurtje in de banden blijven hangen, terwijl het euvel wordt verholpen. Hierbij kan de boot ook worden afgespoten, maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk. Blijkt het nodig om langer op de wal te staan dan zetten we de boot voor u op het achterterrein. Hier zijn allerhande werkzaamheden mogelijk. Meer informatie hierover vindt u hier: een week op de kant

€15 /m

logo

Op of van de vrachtauto

Voor zowel zeil- als motorboten

Verschillende boottransporteurs kunnen bij ons de schepen laden of lossen. Bijvoorbeeld Walinga Transport, Karremaar, Van de Wetering, Glogau Yachttransporte en Bolt Transport zijn graag geziene gasten.

Wanneer uw (nieuwe) boot door een professionele transporteur naar Friesland wordt gebracht kunnen wij uw schip van de vrachtauto halen, te water laten en eventueel de mast er weer opzetten. Gaat uw boot juist op transport, dan zetten we de boot graag voor u op de vrachtauto. De plaatsing doen we op aanwijzing van de chauffeur. Deze heeft daarna de tijd om de stempels te plaatsen terwijl de hijsbanden nog om de boot blijven zitten. Wanneer de trailer is gesteld laten wij de boot los en kan de vrachtautochauffeur rustig alle spanbanden aanbrengen alvorens hij of zij op pad gaat.

Wij hebben een heftruck ter plaatse om eventuele losse onderdelen op de vrachtauto te leggen, denk hierbij aan een mast, losse zwaarden of het roer. Tevens is het mogelijk de boot en/of de mast door ons klaar te laten maken voor transport.

Vanaf €65

logo

Voor bedrijven

Kranen en vervoer

In Sneek en op beperkte afstand daarvan ondersteunen wij verschillende bedrijven door de boten voor hen te kranen en naar de bedrijfslocatie te vervoeren.

Wanneer u niet de faciliteiten heeft om boten te takelen, zorgen wij graag dat motorschepen of zeilboten veilig bij u worden gestald. Onze 3-punts Roodberg botenwagen zorgt voor een zeer stabiel vervoer waarbij geen vreemde krachten op het schip komen, wanneer er over oneffen terrein wordt gereden. Door een zwenkende dissel kunnen wij bovendien op bijna iedere plek komen. Graag nemen wij de mogelijkheden met u door en komen eventueel ter plaatse om de situatie op te nemen.