Reparatie en Onderhoud

Onderhoud aan schepen doen wij met plezier

U kunt bij ons terecht voor het complete onderhoud van uw zeil- of motorjacht, van motoronderhoud tot het uitvoeren van reparaties aan romp of onderwaterschip.

Ook werkzaamheden als het winterklaar maken van uw schip, het poetsen van de romp of het aanbrengen van antifouling op het onderwaterschip, worden door ons met plezier voor u uitgevoerd. Het overvaren van uw schip van uw zomerligplaats naar de Einsteinstraat behoort ook tot de mogelijkheden. Evenals het aftuigen van zeiljachten en het strijken en zetten van de mast. Vraag gerust naar specifieke werkzaamheden, wij helpen u graag verder.

logo

Schilderen

Volledig schilderen, of repareren

Het bijwerken van beschadigingen aan uw zeil- of motorjacht is belangrijk voor het behoud van uw schip. Na een aantal jaren is het schip aan een complete schilderbeurt toe. Ook dat doen wij graag voor u.

logo

Houtbewerking

Teakdekreparatie of schadeherstel aan houtwerk

Werken met diverse mooie houtsoorten geeft ons heel veel plezier. Bijvoorbeeld het vervangen van een houten vluchtluik, of het herstellen van (water)schade aan het teakdek of het interieur in uw zeil- of motorjacht, wij hebben het vakmanschap in huis.

logo

Lakwerk

Blank gelakt houtwerk heeft regelmatig onderhoud nodig

Het jaarlijks schuren en lakken van het houtwerk, zoals de potdeksel of de houten spiegel van uw jacht, beschermt het houtwerk tegen de weersinvloeden.

logo

Inbouw apparatuur

Weer helemaal bij de tijd

In sommige gevallen is apparatuur gemakkelijk te vervangen voor een modernere variant. Wij vinden het echter ook leuk om (samen met u) uit te denken hoe bijvoorbeeld een stuurautomaat zo min mogelijk ruimte inneemt of de kaartplotter zo mooi mogelijk in een bestaand dashboard past. Vraag gerust naar de diverse mogelijkheden.

logo

Poetsen-polijsten

Polijsten en in de was zetten van romp en opbouw

De jachtlak op uw stalen, polyester of houten jacht behoudt zijn glans door deze regelmatig in de was te zetten. Wanneer de gelcoat of verflaag dof is geworden kunnen we de glans ook weer terug brengen door de romp, of de opbouw, na een wasbeurt volledig te polijsten. Hierna wordt deze in de was gezet zodat de boot weer is beschermd tegen de weersinvloeden.

logo

Onderwaterschip

Conserveren van het onderwaterschip

Goed conserveren en geconserveerd houden van het onderwaterschip biedt bescherming tegen corrosie (staal/aluminium), houtrot (hout/woodcore) of osmose (polyester). Daarom is het belangrijk het onderwaterschip regelmatig te inspecteren op beschadigingen en de aangetaste plekken opnieuw te conserveren met speciale onderwaterverf, regelmatig een nieuwe laag antifouling aan te brengen en de anodes te vervangen wanneer ze zijn "weggevreten".

logo

Antislip aanbrengen

Antislipverf of dekbekleding, bijvoorbeeld Treadmaster

Op de loopvlakken van uw jacht geeft een antisliplaag grip tijdens het bewegen over de boot. Deze laag kunnen wij voor u aanbrengen of vernieuwen.

logo

Motoronderhoud

Filters, v-snaar, olie, kleppen stellen, enz.

Regelmatig onderhoud van de motor in uw sloep, zeil- of motorjacht is van groot belang. Dit doen wij graag voor. Naast het onderhoud behoort het winterklaarmaken van de motor tot de mogelijkheden.

logo

Lekkages verhelpen

Raamrubbers vervangen of doorvoeren opnieuw inbedden

Het is belangrijk lekkages aan boord tijdig op te lossen, zodat er geen gevolgschade ontstaat. Onderdelen als raamrubbers, dekdoorvoeren of dakluiken kunnen gaan lekken, doordat het rubber, kit of schuim zijn elasticiteit verliest. Wij vervangen dit graag voor u.